Bouw zelf de toekomst met Power Apps

Ontwikkel slimme cloudapplicaties en automatiseer op jouw manier

Optimaliseer je bedrijfsprocessen met Microsoft Power Apps

Met Microsoft Power Apps ontwikkel je snel en eenvoudig slimme cloudapplicaties, die jouw interne processen naar een hoger niveau tillen. Of het nu gaat om het automatiseren van workflows of het koppelen van data uit verschillende systemen binnen je organisatie, Power Apps maakt het hoe dan ook mogelijk. En het mooie is, je kunt met Power Apps je werkprocessen precies op jouw manier inrichten en dat terwijl je moeiteloos verbinding maakt met gegevens uit talloze al bestaande en nieuwe, nog te bouwen, applicaties.

Wij, als MS Access Development Specialist, zien Power Apps als “Access in de Cloud” – maar dan met nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de naadloze integratie met andere Microsoft-producten, zoals Teams en SharePoint, en de kracht van cloudgebaseerde automatisering. Bovendien kun je dankzij de gebruiksvriendelijke interface zonder uitgebreide technische kennis toch snel resultaat boeken. Dit maakt Power Apps dé oplossing voor organisaties die efficiënter willen werken en tegelijkertijd flexibel willen blijven.

 

Ontwikkelen in Power Apps? Neem contact op

Wat moet je weten over Power Apps?

Standaard Ingebouwde Connectoren

Deze Low code/no code tool bevat veel connectoren die je linken met andere programma’s, waaronder SharePoint, SQL Server, Office 365 en Salesforce.

Overal waar jij een verbetering wilt zien, kan je een app plaatsen.

Meer over het Microsoft Power Platform

Wat heb je nodig om te beginnen met Power Apps?

Met een Microsoft 365 licentie kan je  meteen aan de slag. Daarnaast biedt Microsoft abonnementen aan waarbij je betaalt per gemaakte app of je kiest voor een model waarbij je een oneindig aantal apps kunt maken.

Of wij bouwen het voor je.

Contact

En als je er nou toch niet uitkomt, dan helpen onze experts je met:

1. Op maat gemaakte formulieren en workflows

Automatiseren van handmatige processen door aangepaste formulieren te maken voor het verzamelen van gegevens (bijv. klantinformatie, bestellingen, incidentrapportages). Door dergelijke processen te automatiseren verminderen de administratieve lasten, waardoor de invoer van gegevens minder foutgevoelig is.

2. Geautomatiseerde goedkeuringsprocessen

Het bouwen van workflows om goedkeuringen te automatiseren, zoals voor facturen, vakantiedagen of projectaanvragen. Dit versnelt onder andere besluitvormingsprocessen en voorkomt bijvoorbeeld dat aanvragen blijven liggen.

3. Integratie met Microsoft 365 (SharePoint, Teams, Outlook)

Integraties realiseren met andere Microsoft-producten, zoals SharePoint voor documentbeheer, Teams voor samenwerking en Outlook voor e-mailnotificaties. Dit verbetert de samenwerking en communicatie binnen het bedrijf, doordat het toegang biedt tot belangrijke bedrijfsdata in de verschillende tools.

Contact
power apps preview
4. Realtime rapportages en dashboards

Het bouwen van dashboards. Dat kan in Power BI, maar ook binnen Power Apps zelf. Hiermee visualiseer je je meest belangrijke KPI’s en bedrijfsdata realtime in no time. Het biedt direct inzicht in bedrijfsprestaties, zodat er beter gestuurd kan worden op cijfers en trends.

5. Mobiele apps voor veldwerkers

Het ontwikkelen van applicaties, die medewerkers in het veld toegang geven tot bedrijfssystemen via hun mobiele apparaten, bijvoorbeeld voor inspecties, onderhoud of klantbezoeken, wat een verhoging van de productiviteit en efficiëntie ten gevolg heeft, omdat medewerkers altijd toegang hebben tot de benodigde informatie.

6. Self-service portals

Het opzetten van een self-service klant- of medewerkersportaal, waarin gebruikers zelf zaken kunnen regelen, zoals aanvragen indienen, statusupdates volgen of contracten beheren. We doen dit om de druk op het klantenservice- of HR-team te verlichten door gebruikers zelf zaken te laten regelen.

7. Integratie met ERP/CRM-systemen

Power Apps te laten integreren met bestaande ERP- of CRM-systemen, zoals Dynamics 365, Salesforce, SAP, etc., om bedrijfsgegevens op één plek samen te brengen en te gebruiken. Dit biedt een gecentraliseerde toegang tot klant- of bedrijfsinformatie en stroomlijnt het gegevensbeheer.

Samen sparren over een oplossing?
Power Apps Screen 02
8. Slimme notificaties en waarschuwingen

Automatisch gebruikersnotificaties laten sturen wanneer bepaalde drempels worden bereikt (bijv. een voorraadniveau dat te laag is, of wanneer een project bijna afloopt). Dit zorgt ervoor dat kritieke acties niet worden gemist en het verbetert de reactietijd. en verhoogt daarmee vaak de klanttevredenheid.

9. Rolgebaseerde toegang en beveiliging

Het instellen van toegangsrechten op basis van de functie of afdeling van de gebruiker, zodat iedereen alleen relevante gegevens zien en kunnen bewerken. De databeveiliging wordt hierdoor verbeterd, doordat werknemers alleen toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben.

10. Gebruiksvriendelijke interfaces met drag-and-drop functies

Het ontwerpen van eenvoudige, edoch intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces, waardoor er nog maar minimale training vereist is. Dit verhoogt de adoptie van de oplossing en vermindert, logisch, de trainingstijd.

Al deze bovengenoemde functionaliteiten helpen bedrijven om efficiënter te werken, de kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en betere besluitvorming mogelijk te maken.

Power Apps Expert spreken?
Screen fundraiser in Power Apps

Heb je nu een vraag en wil je snel een antwoord?

  • Omschrijf dan hier je probleem.

  • Wij reageren binnen een uur.

Naam(Vereist)

Wat is Power Apps?

Power Apps is een ontwikkelplatform van Microsoft waarmee gebruikers zonder diepgaande programmeerkennis snel en eenvoudig zakelijke applicaties kunnen bouwen. Het stelt bedrijven in staat om op maat gemaakte apps te creëren, die specifieke bedrijfsbehoeften automatiseren, zoals het verwerken van formulieren, het beheren van workflows en het integreren van data vanuit verschillende bronnen, zoals SharePoint, Excel of Dynamics 365. Power Apps biedt zowel een gebruiksvriendelijke drag-and-drop interface als de mogelijkheid om geavanceerde functies toe te voegen voor complexere scenario’s. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter werken, hun processen digitaliseren en mobiele of webtoepassingen inzetten zonder grote IT-investeringen.

Power Apps logo

Heb je vragen? 

Wij hebben antwoorden.

Wat kost het om te werken met Power Apps?

De kosten van Power Apps variëren afhankelijk van het type licentie. Er zijn twee hoofdlijnen:

1. Per app: vanaf €5,10 per gebruiker per app per maand.
2. Per gebruiker: vanaf €20,20 per gebruiker per maand voor onbeperkt gebruik van apps.

Er zijn ook opties voor Power Apps binnen Microsoft 365-abonnementen, vaak met beperkte functionaliteiten inbegrepen. Prijzen kunnen variëren op basis van specifieke behoeften en licentievormen.

Kan iedereen werken met Power Apps?

Ja, vrijwel iedereen kan werken met Power Apps, omdat het platform ontworpen is voor zowel gebruikers zonder programmeerkennis als voor ontwikkelaars die geavanceerdere functies willen toevoegen. Dankzij de gebruiksvriendelijke, drag-and-drop interface kunnen niet-technische gebruikers snel eenvoudige apps bouwen. Voor complexere scenario’s kunnen meer ervaren gebruikers code toevoegen met Power Fx, de ingebouwde programmeertaal van Power Apps.

Waar wordt Power Apps het meest voor gebruikt?

Power Apps wordt het meest gebruikt voor het automatiseren van bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van maatwerkapplicaties zonder zware IT-ondersteuning. Veelvoorkomende toepassingen zijn het maken van formulieren voor gegevensverzameling, workflowbeheer voor goedkeuringsprocessen, het bouwen van self-service portals voor klanten of medewerkers en het ontwikkelen van mobiele apps voor bijvoorbeeld veldwerk. Daarnaast wordt het vaak ingezet om data te integreren vanuit verschillende bronnen, zoals SharePoint, Dynamics 365 en Excel, om processen te stroomlijnen en efficiënter te maken.

En door wie wordt Power Apps voornamelijk gebruikt?

Power Apps wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven en organisaties die hun interne processen willen automatiseren en digitaliseren. Het platform wordt vaak ingezet door business-analisten, procesmanagers, IT-teams en citizen developers (niet-technische gebruikers binnen organisaties), die zonder uitgebreide programmeerkennis oplossingen willen bouwen. Daarnaast maken ontwikkelaars er gebruik van om geavanceerdere functionaliteiten toe te voegen. Power Apps is vooral populair bij organisaties die al gebruikmaken van de Microsoft 365-suite en die hun bedrijfsdata willen integreren met andere Microsoft-tools zoals SharePoint, Teams en Dynamics 365.

Wat is de toegevoegde waarde van een Power Apps Expert?

De toegevoegde waarde van een Power Apps Expert ligt vooral in het optimaliseren van het gebruik van het platform door diepergaande kennis en ervaring. Deze expert kan:

  • Complexe, maatwerkoplossingen ontwikkelen die verder gaan dan standaardapplicaties, zoals het integreren van geavanceerde functies en workflows.
  • Optimalisaties en automatiseringen ontwerpen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de klant, waardoor bedrijfsprocessen sneller, efficiënter en foutlozer verlopen.
  • Data-integraties realiseren met andere systemen zoals ERP-, CRM- of cloud-oplossingen, wat cruciaal is voor een holistische benadering van bedrijfsinformatie.
  • Problemen snel oplossen en technische uitdagingen tackelen, zodat bedrijven sneller waarde halen uit hun applicaties.
  • Training en begeleiding bieden aan teams, zodat zij zelf verder kunnen bouwen en onderhouden.

Kortom, een Power Apps Expert versnelt de implementatie, verhoogt de efficiëntie en zorgt voor duurzame oplossingen.

Neem vandaag nog contact op!

Klaar om jouw Power Apps vraagstuk te tackelen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Of schakel direct met Martijn Wijnen

Directeur

Thumbnail