Florijn bouwt calculatietool voor CUF-standaarden

voor Leguit & Roos

CUF-standaarden

In de bouw wordt veel gewerkt met CUF-standaarden. Het Calculatie Uitwissel Formaat (CUF) is een standaard om data uit te wisselen tussen bouwcalculatiesoftware onderling, maar ook tussen calculatiesoftware en bijvoorbeeld de nacalculatie, administratie, planning, bestek en CAD. Dat maakt uitwisseling van gegevens makkelijker en minder foutgevoelig. Maar daar is wel een calculatietool voor nodig.

Calculatieapplicatie

Leguit & Roos kampte met een calculatiesysteem dat veel te ingewikkeld was. Het moest aansluiten op de in de bouw gebruikte CUF-standaarden en dat deed het ook, maar het schoot zijn doel ruimschoots voorbij. Er zaten allerlei features in die overbodig waren en ruis opleverden. Daarnaast deed de applicatie ook niet dat wat het moest doen. Er moest een oplossing op maat komen binnen MS Excel, speciaal voor de CUF-standaarden.

Aannemersbedrijf Leguit en Roos is al sinds 1967 hèt bedrijf in Waterland en de regio Amsterdam voor particuliere nieuwbouw, restauratie, renovatie en onderhoud van monumenten of monumentale gebouwen in de regio Waterland en Amsterdam.

Easy to use

We hebben een krachtige, ‘easy to use’ applicatie in Excel gebouwd, dat precies doet wat het moet doen en waarmee alle medewerkers en partners van Leguit & Roos uit de voeten kunnen. Geen overbodige ballast, maar rechttoe rechtaan. Precies waar Leguit & Roos behoefte aan had.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem vandaag nog contact op! We denken graag met u mee.

Of schakel direct met Martijn Wijnen

Directeur

Thumbnail