februari 9, 2017

Wat is Microsoft Access

Microsoft Access

Microsoft Access

Microsoft Access is een database management systeem (DBMS) van Microsoft dat de relationele Microsoft Jet Database Engine combineert met een grafische userinterface en software-ontwikkeltools. Het is onderdeel van de Microsoft Office-suite, waarbij het is opgenomen in de edities Professional en hoger, en het wordt afzonderlijk verkocht.

Microsoft Access slaat gegevens op in zijn eigen formaat op basis van de Access Jet Database Engine. Het kan ook gegevens importeren die zijn opgeslagen in andere toepassingen en databases of er rechtstreeks naar toe koppelen.

Softwareontwikkelaars, data-architecten en ervaren gebruikers kunnen Microsoft Access gebruiken om software te ontwikkelen. Net als andere Microsoft Office-toepassingen, wordt ook Access ondersteund door Visual Basic for Applications (VBA), een object-georiënteerde programmeertaal die naar een groot aantal objecten kan verwijzen, waaronder DAO (Data Access Objects), ActiveX Data Objects, en vele andere ActiveX-componenten. Visuele objecten die in formulieren en rapporten worden gebruikt, tonen hun methoden en eigenschappen in de VBA programmeeromgeving, en VBA-code modules kunnen functies in het Windows-besturingssysteem declareren en aanroepen.

Hoofdstuk 1 Geschiedenis

Hoofdstuk 2 Toepassingen

Hoofdstuk 3 Mogelijkheden

Hoofdstuk 4 MS Access Runtime

Hoofdstuk 5 Ontwikkeling

Hoofdstuk 6 Migratie naar SQL Server

Hoofdstuk 7 Beveiliging

WhatsApp Ons whatsapp