november 1, 2016

Business Intelligence Specialist

Florijn Business Solutions heeft een naam hoog te houden als specialist op het gebied van Microsoft Office en Visual Basic ontwikkeling, met name vanwege ons oplossing- en klantgericht maatwerk voor onze opdrachtgevers. We groeien nog steeds. Omdat we onze services willen uitbreiden en we steeds meer vragen van onze klanten krijgen over BI zijn wij opzoek naar:

Business Intelligence Specialist

Ben jij een zelfstandig werkende – als freelancer of in je eigen onderneming – Business Intelligence Specialist, die vanuit o.a. MS Excel oplossingen op maat levert? Dan ben jij mogelijk de aanvulling op ons ambitieuze team van professionals met een ‘niets is onmogelijk’ mentaliteit.

Functieomschrijving

De focus van deze functie ligt enerzijds op Business Intelligence (het leveren van periodieke management-informatie ten behoeve van een optimaal aansturen van bedrijfsprocessen) maar ook op Business Analytics (vanuit data analyses op het juiste moment de juiste bedrijfsactiviteiten initiëren). In de rol van Business Analytics Specialist zorg je voor de juiste (voorspellende) bedrijfsmatige inzichten met behulp van kwantitatieve methoden en technieken.
Onze opdrachtgevers zijn organisatie-breed continue bezig met het optimaliseren van haar bedrijfsprocessen. Als Business Intelligence Analist ben je verantwoordelijk voor de levering van de juiste data, rapportages en dashboards. Jouw uitgangspunt is de informatiebehoefte van onze opdrachtgevers, welke steeds wisselend zijn en via een andere invalshoek. Hierin heb je zowel een adviserende als een uitvoerende rol. Je werkt zelfstandig en bent een gesprekspartner voor de business en directie en kunt goed schakelen met de verschillende stakeholders. Je bent commercieel- en kwaliteitsbewust en denkt procesmatig.

Specifieke werkzaamheden zijn o.a.:

 • Inventariseren en analyseren van de informatiebehoefte bij onze klanten.
 • Vertalen van deze behoefte naar een werkbare oplossing.
 • Bouwen van rapportages en dashboards, bij voorkeur in MS Office gerelateerde producten, andere tools zijn een pré.
 • Het uitvoeren van complexe (data-) analyses op ongestructureerde data.
 • Tot slot doe je verbetervoorstellen met als doel optimalisatie van bedrijfsvoering.

Functie eisen Business Intelligence Analist

 • Ervaring met Microsoft database (SQLServer)
 • Ervaring met MS Office programma’s als MS Access programmeur en/of MS Excel Specialist
 • Ervaring met SSIS, SSAS en SSRS
 • Kennis van Navision is een pre
 • Kennis van Salesforce is een pre

Kenmerken

 • HBO of universitair werk- of denkniveau Minimaal 3 jaar relevante werkervaring Communicatief krachtig, je zet de klant centraal Analytisch en oplossingsgericht kunnen denken en dit ook kunnen verwoorden
 • Aantoonbare ervaring met zelfstandig afgeronde projecten

Begindatum

In overleg.

Standplaats

In principe op locatie bij onze klanten, voornamelijk in de Randstad en/of Noord-Brabant

Reageren

Stuur je Nederlandstalige CV, inclusief telefoonnummer, geboortedatum en pasfoto naar productie@florijn.com t.a.v. Amienke Wytzes. Voeg een bondige motivatie toe, alsmede je beschikbaarheid (ingangsdatum en uren/week) en uurtarief (all-in exclusief btw).