SQL Server 2008 (R2) is End-of-life

Wist u dat de ondersteuning voor SQL Server 2008 (R2) binnenkort afloopt? Bedrijven kunnen hun beveiligings- en nalevingsrisico’s verkleinen met drie jaar verlenging van de beveiligingsupdates. Verlenging van beveiligingsupdates is alleen beschikbaar voor SQL Server 2008 en 2008 R2. Een andere optie is dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het einde van ondersteuning met toekomstbestendige SQL. Florijn Business Solutions migreert binnen een korte termijn uw 2008 server-applicaties naar Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS).

SQL

Beveilig nu, upgrade en transformeer wanneer u zover bent

Als u met SQL Server 2008 of 2008 R2 werkt, is het belangrijk om te weten dat het einde van hun ondersteuningslevenscyclus nadert. Elke versie wordt geleverd met minimaal 10 jaar ondersteuning (5 jaar basisondersteuning en 5 jaar uitgebreide ondersteuning), met onder meer reguliere beveiligingsupdates. Beëindiging van de ondersteuning betekent ook beëindiging van de beveiligingsupdates, wat veiligheids- en nalevingsproblemen gaat veroorzaken en applicaties en het bedrijf in gevaar kan brengen. We raden u aan om te upgraden naar de nieuwste versies voor de meest geavanceerde beveiliging, prestaties en innovatie. Voor bedrijven die niet alles kunnen upgraden voor het einde van de ondersteuning, zijn er nieuwe opties beschikbaar om applicaties en data te beschermen tijdens de overgangsfase.

Optie 1: migreer uw workloads naar Azure of Amazon Web Services

Als u overstapt op de nieuwste versie van SQL Server, profiteert u niet alleen van de nieuwste beveiligings-, prestatie- en innovatiefuncties, maar ook van reguliere beveiligingsupdates. Mocht u niet kunnen upgraden naar de nieuwste versie voor de deadline, kunt u workloads overzetten naar Microsoft Azure en drie jaar verlengde beveiligingsupdates krijgen. Ook kunt u uw workloads migreren naar Amazon Web Services. Amazon heeft verschillende opties, te weten:

Optie 2: veilig on-premises, plan voor hybride

Als u on-premises servers niet kunt upgraden voor de deadline, kunt u verlengde beveiligingsupdates voor servers met SQL Server 2008 en 2008 R2 kopen voor extra zekerheid.

 • Krijg meer tijd om te upgraden;
 • Upgrade naar een besturingssysteem en dataplatform dat speciaal is ontworpen voor hybride datacenterscenario’s: Windows Server 2016 en SQL Server 2017;
 • Klanten kunnen drie jaar verlenging van de beveiligingsupdates na het einde van de ondersteuning kopen. Hiervoor zijn een actief Software Assurance-abonnement en een Enterprise Agreement vereist;
 • Klanten betalen alleen voor de servers die ze jaarlijks nodig hebben, zodat ze kosten kunnen besparen met een upgrade. 

Een SQL Server migratie of upgrade laten inschatten?

We willen graag vrijblijvend de doorlooptijd en kosten van het upgraden of migreren van uw SQL Server inventariseren! Neem nu contact met ons op en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SQL Server

Microsoft SQL Server als betrouwbare backend van uw MS Access Applicatie

SQL Server

Microsoft Access is een platform dat werknemers in staat stelt om in een op maat gemaakt programma te werken.

Zo’n een programma bestaat uit twee delen:

 1. De voorkant ofwel de FrontEnd, het gedeelte van het programma wat zichtbaar op uw scherm is.
 2. De achterkant ofwel de BackEnd, alle tabellen met data. De backend kan op verschillende plaatsen staan.

Er zijn speciale programma’s voor die alleen maar bezig zijn met het huisvesten van gegevens in tabellen en alles wat daar mee te maken heeft. De Microsoft variant is SQL Server, Structured Query Language Server.

Het wordt pas echt spannend als meerdere mensen met uw MS Access applicatie werken en uw eisen m.b.t. de data toenemen. Wellicht wordt het dan tijd om uw Access Applicatie te up-sizen naar SQL Server.
Onze SQL-specialisten kunnen u adviseren wat voor u het beste werkt.

Een SQL-Programmeur zorgt voor betrouwbare, snelle en veilige dataopslag

Met een SQL server kunt u tientallen tot honderden medewerkers gelijktijdig in MS Access database laten werken zonder dat de applicatie vertraagd.

De belangrijkste voordelen van SQL Server via MS Access:

 • veiligheid
 • betrouwbaarheid
 • centrale opslag van data (in de cloud of lokaal)
 • dataprocessing op server niveau
 • backup procedures, per iedere gewenste tijdsinterval

Neem contact op en we praten u graag geheel vrijblijvend bij over de specifieke mogelijkheden voor uw applicatie.

Recente blogberichten