Gevaar voor MS Office 2003 gebruikers

Vanaf 8 april 2014 ontvangt u geen beveiligingsupdates en ondersteuning  meer van Microsoft voor Office 2003. Hierdoor worden problemen en zwakheden in de software niet meer automatisch gesignaleerd en opgelost. Dat is erg slecht nieuws, want 20% van de bedrijven gebruikt nog steeds Office 2003.

U kunt er op rekenen dat vanaf 8 april cybercriminelen gretig misbruik gaan maken van de situatie. De afgelopen jaren heeft Microsoft haar Office 2003 veelvuldig voorzien van beveiligingsupdates. Ter illustratie verscheen er in het afgelopen jaar 10 beveiligingsupdates voor in totaal 25 beveiligingslekken! Doordat deze ondersteuning wegvalt worden problemen en zwakheden in de software niet meer automatisch gesignaleerd en opgelost. We verwachten dan ook dat Office 2003 zo een favoriet doelwit wordt voor cybercriminelen om binnen te dringen in uw systemen en deze te besmetten.

Het is nu tijd om te moderniseren. Met een upgrade naar Office 365 voorkomt u grote problemen en krijgt u een krachtig werkende maar vooral veilig en up-to-date systeem. Hierbij profiteert uw bedrijf meteen van de modernste technologieën zoals cloudsynchronisatie en tabletondersteuning.

Onze Office professionals zijn klaar voor de toekomst en zorgen voor een moeiteloze en snelle modernisering van uw Office software.

Let op: Microsoft heeft bij het vernieuwen van MS Office ook het een en ander veranderd in de userinterface (denk maar aan de linten) en opgeschaald naar 64 bits technologie. Dit vereist niet alleen upgrading van uw MS Office bestanden, maar ook het omzetten van uw huidige software en eventuele trainingen in gebruik. Lees meer over ons support aan MS Office 2003 gebruikers.

6 thoughts on “Gevaar voor MS Office 2003 gebruikers

 • Beste Aarnoud,
  Volgens mij maak je de mensen die Office 2003 hebben, onnodig bang. Het klopt dat Windows XP in april stopt, en via die weg kunnen cybercriminelen mogelijk binnendringen. Maar als je bijv. Word- of Excel-bestanden opent, hoef je geen internet-verbinding open te hebben, dus daar kan niemand van buitenaf bij. Mooi verkooppraatje van Microsoft om mensen op Office 2013 over te laten stappen, en je laat je meenemen. Bovendien: Officie 2013 is vooral bedoeld om in de cloud te werken. Hoe veilig is dat? Denk aan de gluurders van NSA!

  • Hoi Wim,

   Dankjewel voor je reactie. Ik snap jouw punt dat als je de internetverbinding verbreekt, dat je dan geen gevaar loopt. Ik ben alleen bang dat in de praktijk je niet van je medewerkers niet kan verlangen dat ze of de ethernetkabel uit de PC trekken of de netwerkadapter even uitschakelen als ze een Excelbestand of een Wordbestand openen.

   Ik snap ook wel dat het een bangmakertje is en ik denk ook dat er na 14 april niet echt meteen veel gebeurt. Maar 10 veiligheidsupdates in het afgelopen jaar spreekt al boekdelen dat het redelijk ‘end-of-life’ is voor deze software. En straks een half jaar verder kan je er denk ik echt op rekenen dat je links en rechts verhalen hoort dat er zaken goed mis gaan. Ik snap dat Microsoft er ook een keer een streep onder wil zetten.

   Zo heeft het toch altijd gewerkt? Uiteindelijk niets nieuws onder de zon.

   Ik maak me geen zorgen over het in de Cloud werken. Je brengt je geld toch ook naar een bank waar het veilig is in plaats van een koffer met geld in een brandkast in de kelder, versus een harde schijf in een server ergens op kantoor? En wat de NSA betreft. Ik heb niks te verbergen.

   Het blijft een interessant onderwerp. Ik heb het er vaak over met klanten..

 • Wim heeft een punt dat Office 2013 een pakket is om in de cloud te werken. Tegenwoordig is meestal zelf met de goede beveiligde updates dat alsnog cybercriminelen kunnen inbreken bij de official pakketen van Microsoft office of als je een crack versie hebt.

  • Timmie,

   Dankjewel voor je bericht. Bedoel je dat cybercriminelen ook kunnen inbreken op de onlineversie van Office? Daar had ik zelf nog niet van gehoord. Daar zo ik wel meer over willen weten. Vertel!

   Aernoud

 • “Ik maak me geen zorgen over het in de Cloud werken. Je brengt je geld toch ook naar een bank waar het veilig is in plaats van een koffer met geld in een brandkast in de kelder?”
  OK, dat van de NSA zal wel een beetje meevallen. Maar bestanden die je op een server in de cloud zet, vallen onder Amerikaans recht (als de server Amerikaans bezit is), en de Patriot Act zegt dat de eigenaar van die server dan het auteursrecht heeft. Dus als ik de kopij van mijn boeken daar opsla, kan een Amerikaanse uitgever die op de markt brengen, en heb ik het nakijken. Mooi niet, dus. En als je daar gevoelige bedrijfsinformatie opslaat, dan kan er avn de achterkant echt wel ion gesnuffeld worden. In mijn boek Excel voor Professionals Tweede Editie noem ik daarom 5 redenen om je bestanden WEL en 5 redenen om je bestanden NIET in de cloud te bewaren.

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogberichten