oktober 31, 2016

Microsoft Access is het #1 desktop-software-ontwikkelplatform

Microsoft Access & VBA als ‘digitale Maizena’ tussen uw bedrijfsapplicaties

Draaitabellen in MS Access

Florijn Business Solutions heeft voor ieder Access opdracht een juiste Access programmeur ter beschikking. Mochten er meer Access programmeurs nodig zijn dan kunnen wij dit ook leveren.

MS Access behoort tot de groep van kantoorautomatiseringssoftware van Microsoft Office waarmee u eenvoudig gegevens in een database kunt beheren. Bijvoorbeeld; u kunt voorraden bijhouden, overeenkomsten met uw afnemers documenteren, complexe Customer Relationship Management (CRM) systemen opzetten of orders beheren. En het fijne is dat dat precies gebeurt volgens de processen in uw bedrijf. Helemaal op maat en snel gebouwd.

slider

Wat vandaag wordt bedacht, kan morgen al geprogrammeerd zijn in MS Access.

MS Access is de ideale ontwikkel-tool om uiteenlopende bestaande bedrijfssoftware aan elkaar te koppelen. Dat kan door een directe link te leggen naar een ander softwarepakket met bijvoorbeeld ODBC. Of door middel van exportbestanden als csv of xlsx die door Access worden ingelezen. De krachtige programmeertaal VBA doet precies wat u wilt met de data. Met die uitkomsten krijgt u weer grip op de zaak.

Geschiedenis van MS Access

Bijvoorbeeld -rapportages, -mailings, -relatiebeheer, -voorraadadministratie, -offertes en -facturen. Alles is mogelijk.

MS Access is onderdeel van de Microsoft Office suite en heeft met de Visual Basic for Applications (VBA)  mogelijkheden om met andere MS Office programma’s te communiceren en gegevens uit te wisselen. En dat scheelt weer enorm veel programmeertijd. Combineer de kracht van MS Office met de mogelijkheden van professionele maatsoftware.

“U kunt Microsoft Access inzetten voor desktopsoftware,
maar ook voor een professionele webapplicatie. Of beide!

Enkele mogelijkheden van MS Access

Enkele voorbeelden van MS Access databases die wij samen met onze klanten hebben gerealiseerd:

  • Orderadministratie
  • Automatische bestandsconversie
  • Financiële rapportages
  • Urenregistratie
  • Kostenanalyse
  • Access in the Cloud (Access 2 Web)

Zelf doen of laten doen? 

Florijn Office Profs

We hebben sinds 1998 een indrukwekkende lijst van meer dan 500 Access-Applicaties bij zo’n 500 klanten laten ontwikkelen door onze professionals.

Doe-Het-Zelf MS Access

Het zelf programmeren is voor een leek een tijdrovende en ingewikkelde exercitie. Sommige problemen die lastig op te lossen zijn kunnen soms veel tijd vragen, maar als het dan eenmaal werkt ben je als programmeur apetrots dat het werkt. Je leert steeds een stukje meer en daarmee oogst je meteen succes voor de collega’s die er mee moeten werken. Het wordt pas ongemakkelijk als Access met de “data aan de haal gaat’. Dan zijn de avonduren vaak niet mee genoeg om de software aan de praat te houden en is wat eerst een ideale oplossing leek, nu een ingewikkeld probleem. Want het eigen werk moet ook nog af.

Het inhuren van een MS Access Programmeur

In plaats van het zelf doen, kunt u een MS Access Programmeur inhuren, bijvoorbeeld voor support aan uw bestaande software. Maar vaak wordt er ook een MS Access Expert gezocht voor het ontwikkelen van een nieuwe Access Applicatie. Wij ontwikkelen Access databases met eigen data opslag in het MS Access bestand op uw server. Maar we hebben ook specialisten die goed overweg kunnen met bijvoorbeeld Microsoft SQL-Server, Oracle MySQL of Microsoft Sharepoint Online als backend. Waarbij we met backend de plaats waar de data staan bedoelen: de tabellen met uw kostbare data.

Inmiddels 500 MS Access database ontwikkeld

We hebben sinds 1998 een indrukwekkende lijst van meer dan 500 Access-Applicaties bij zo’n 500 klanten laten ontwikkelen door onze professionals. Daarover alles in de case studies van de klanten die u voorgingen. De meeste MS Access Specialisten kunnen naast het programmeren in MS Access ook goed overweg met de andere MS Office programma’s zoals MS Excel, MS Word en MS Outlook.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten of onze Microsoft Access programmeurs iets voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij kijken graag in oriënterend een gesprek wat we voor u kunnen betekenen. Lees hier alles over alle facetten van onze dienstverlening. Ook kunt u het onderstaande contactformulier invullen, wij streven ernaar alle vragen binnen een werkdag te beantwoorden.

 


    Hoe bent u bij ons terecht gekomen?(*)