augustus 23, 2018

Microsoft Power BI Expert gezocht?

BEL NU: 020 6 254 254

Wordt een Data-Driven Company!

Maak betere bedrijfsbeslissingen binnen jouw organisatie met Microsoft Power BI! Dit is een krachtige tool voor het analyseren van data binnen jouw bedrijf. Het gevolg hiervan is dat jullie grip hebben op jullie data en op basis van de rapporten bedrijfsbeslissingen kunnen maken. Koppel en importeer gegevensbronnen van ieder formaat van iedere plaats op één centrale plek. Verrijk deze data en inspireer jouw collega’s om de kansen te signaleren.Maak prachtige rapportages die overtuigen en dynamisch meebewegen met de brondata. Vervolgens publiceer je deze rapportages gemakkelijk via internet en zijn deze (bij toegang) beschikbaar voor iedereen. Zelfs op mobiele apparaten.

 

Maar hoe werkt Microsoft Power BI eigenlijk?

Power BI is een tool die vanuit verschillende databronnen data haalt, deze modelleert om deze vervolgens te presenteren aan de hand van mooie visualisaties. Deze visualisaties zijn geheel aan te passen naar jullie wensen. Met als resultaat, overzichtelijk gepresenteerde rapportages waarmee jullie belangrijke keuzes kunnen maken. 

Onze manier van werken

Onze specialisten werken volgens het Vijflaagsmodel. Dit model illustreert het Power BI proces. Deze zal hieronder toegelicht worden.

1. Verbinden

In deze fase wordt er gekeken naar alle beschikbare data en de uiteindelijke wenden die jullie hebben. Om Power BI goed te kunnen toepassen zal er eerst  gekeken moeten worden naar de stip op de horizon. Je dient te weten waar je naartoe wilt, bijvoorbeeld welke rapportages je wilt maken of welke beslissingen je wilt kunnen maken. Op deze manier kan er terug beredeneerd worden welke data nodig is om deze wens uit te voeren. De data wordt nu geïmporteerd in Power BI.

2. Voorbereiden

Vervolgens zal deze data voorbereid moeten worden. Het datamodel moet gestructureerd worden. We zien vaak dat er veel data beschikbaar is binnen een bedrijf maar dat deze geregeld ongestructureerd en foutgevoelig is. Om het meeste hieruit te halen zal de data aangepast moeten worden om maximaal resultaat uit Power BI te halen. Deze eerste twee fases zijn het meeste werk binnen het BI proces aangezien het goed structureren van de data een intensief karwei is. 

3. Analyseren

Deze fase draait om het analyseren van de data. De data is nu klaar voor gebruik en nu dienen er daadwerkelijk analyses plaats te  vinden. 

4. Visualiseren

In deze fase worden de gemaakte rapportages in fase drie gevisualiseerd naar behoren. Jullie kunnen zelf kiezen hoe de rapportages weergegeven moeten worden. Het belangrijkste van deze fase is dat er in één oogopslag duidelijk is wat de cijfers betekenen. 

5. Delen

De laatste fase gaat om het delen van de visualisaties, rollen verdelen over wie wat mag zien en veranderen, en het uitrollen van de nieuwe inzichten naar de rest van de organisatie. 

“Interesse in Microsoft Power BI gewekt?”

Wij komen graag eens sparren en meedenken wat de mogelijkheden zijn. Geheel vrijblijvend bij u op kantoor. U kunt telefonisch contact met ons opnemen of het onderstaande contactformulier invullen, wij streven ernaar alle vragen binnen een werkdag te beantwoorden.
BEL NU VOOR EEN GOED GESPREK OVER POWER BI: 020 6 254 254


Hoe bent u bij ons terecht gekomen?(*)