september 24, 2018

Gratis Kennismaking met Power BI & Power Query

Waar vroeger administratie netjes in ordners werden bewaard en we werden beperkt door de fysieke opslagcapaciteit van “het archief” is er vandaag de dag geen enkele belemmering meer om gegevens te bewaren. Resultaat: vele terabytes aan gegevens wachtend op een analyse.

Kennismaking met Power BI & Power Query

Mis deze niet! Een GRATIS kennismakingsavond over Power BI & Power Query met dé Power BI Specialist van Nederland en Microsoft Most Valuable Professional: Henk Vlootman.

Noteer nu vast in uw agenda: dinsdagavond 30 oktober 2018 in het Golfcentrum in Weesp. Laat u in één avond bijpraten over het ‘Magic Word’ anno nu: “Business Intelligence en dan in het bijzonder met Microsoft Power BI.

Waar gaan we het deze avond over hebben?

Een informatieve avond met (Power) BI expert Henk Vlootman, Microsoft Most Valuable Professional (MVP) over het veranderende Business Intelligence landschap.

Kan uw organisatie het veroorloven de nieuwe Business Intelligence ontwikkelingen te missen?

Deze avond is gericht op BI gereedschappen in het algemeen en specifiek op de Microsoft oplossingen.

Learn from the pro's

Nieuwe trend binnen Microsoft
De nieuwe trend binnen Microsoft is de ontwikkeling van Business Intelligence producten, zoals bijvoorbeeld Tableau of Qlikview al enige tijd aanbieden. Binnen deze BI producten heeft Microsoft, volgens het Gartner-onderzoek in korte tijd een leidersrol gekregen. Deze rol heeft Microsoft voornamelijk verkregen door middel van wat wij Collective Analytics noemen: het brengen van efficiënte, schaalbare en betaalbare analyse mogelijkheden voor alle managers is alle divisies van het bedrijf.

Business Intelligence is al geruime tijd gesplitst in twee tegen over elkaar staande posities:

  1. de gebruikers (users) rapportages en
  2. de corporate, de bedrijfsbrede rapportages.

De eerste vorm bestaat in het algemeen uit Excel-rapporten, die een individueel karakter hebben. Deze rapportages zijn over het algemeen erg flexibel: rapportages en analyses lopen naadloos in elkaar over. Vaak leiden dit soort kwetsbare modellen wel to bedrijf kritische besluitvorming. De corporate dashboard zijn vaak dure, consultant gebonden, cloud oplossingen, waar de bedrijf KPI’s worden getoond. Ze zijn nauwkeurig, up-to-date vanwege de refresh mogelijkheden, maar daardoor verre van flexibel.

Nieuwe generatie gereedschappen
De nieuwe generatie gereedschappen dichten dit gat en brengen de beste onderdelen van beide soorten rapportage dichter bij elkaar. Organisaties, die zich op deze manier met business bezig houden veranderen sterk naar een data driven decision cultuur toe. Deze bedrijven hebben een voorsprong door snelle en flexibele business ondersteunende informatie stromen.

De eerste revolutie was de introductie van de PC, de tweede was de introductie van internet en derde revolutie wordt ongetwijfeld het toepassen van de ongekende kracht van data.

Volg deze avond om uw kennis bij te werken en/of te vergroten.

Voorproefje van de nieuwe Power BI & Power Query Trainingen

Power BI Logo

Daarnaast behandelt Henk ook de onderwerpen van de aankomende Power BI & Power Query trainingen die FLORIJN in het najaar 2018 zal organiseren exclusief voor klanten van FLORIJN. Deze tweedaagse training is afgestemd op mensen zonder enige voorkennis van Power Query en Power Pivot en voorziet u van praktische informatie en skills.

Meer over Henk Vlootman: dé specialist Power-BI van Nederland

Henk is gespecialiseerd in Microsoft Excel en Microsoft Power BI. Veel van de consultancytrajecten die hij doet in zijn dagelijkse praktijk gaan over het implementeren van Self-service (Power) BI-gereedschappen in organisaties.

Henk Vlootman

Sinds 2013 heeft Henk ieder jaar de Microsoft Most Valuable Professional Award ontvangen. Deze prestigieuze jaarlijks toegekende prijs wordt verleent aan personen, die een “outstanding performance” op hun vakgebied hebben getoond.

Maak kennis met Henk Vlootman op zijn eigen website. Hij schreef een eigen handboek Power BI, en geeft regelmatig in-depth trainingen, schrijft blogs, bouwt applicaties en spreekt op congressen over maar één ding. Business Intelligence met Microsoft Power BI.

Programma & planning

Deelnameprijs: GRATIS
Dinsdag 30 oktober 2018

TijdOnderdeel
18:00 uurOntvangst met soep en broodjes
19:00 uurWorkshop Power BI & Power Query
21:30 uurEinde programma, netwerkborrel

Golfcentrum Weesp, Basisweg 2, 1383 NC Weesp

Interesse?

Schrijf uzelf dan nu in voor de GRATIS kennismakingsavond voor Power BI & Power Query met het formulier hier onder.