August 8, 2018

BI voor MS Access dag 2 + 3 – ETL

Learn from the pro'sDe meeste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd en leveren daardoor een schat aan interessante data op. Data zoals adressen, financieel en procesgegevens. De vierdaagse training BI met MS Access gaat over de kracht die MS Access kan leveren om zelf met bestaande data tot interessante Business Intelligence (BI) te komen.


Nadat we in de eerste trainingsdag de bronnen in kaart gebracht en de rapportage database hebben gebouwd, gaan we in deze tweedaagse training zeer uitgebreid in op het verzamelen van deze data en het transformeren tot informatie waarna we het vastleggen in de rapportage database. Dit proces heet ETL (Extract – Transform – Load). Dit is misschien wel het meest interessante onderdeel van onze training.

Onze instructeur weet op handige wijze om te gaan met query’s om allerlei doelen te bereiken. Hij laat zien hoe je met de bestaande data in MS Access tot de gevraagde uitkomsten kunt komen.

Programma

Woensdag 17 en donderdag 18 oktober 2018
9:00 uur – 16:30
Van der Valk Hotel Breukelen

Ons programma neemt u systematisch door alle belangrijkste onderwerpen gerelateerd aan ETL:
✔ Koppelen bronnen en Database aan ETL:
– Bestanden (MS Excel, XML, Tekstdocumenten (.txt en .CSV))
– Databases (MS Access, MS Azure, DBase)
– Overige bronnen (ODBC à Oracle, MySQL, SQL Server, Outlook);
✔ Maken van Query’s (Selectie, Maak tabel, Toevoeg, Wijzig, Getrapt);
✔ Maken functie in VBA

Na afloop bent u in staat om zelf uw databronnen technisch te koppelen en te analyseren en te transformeren naar de gevraagde informatie.

Vereisten

De kennis uit dag 1 Data is noodzakelijk. Basiskennis over het werken met MS Access is gewenst. Er wordt op een startersniveau met VBA gewerkt in deze training.

Meer informatie

Laat uw gegevens achter in het formulier hier onder en ontvang meer informatie over de BI voor Access trainingsdagen.