August 8, 2018

BI voor MS Access dag 1 – Data

Learn from the pro'sDe meeste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd en leveren daardoor een schat aan interessante data op. Data zoals adressen, financieel en procesgegevens. De vierdaagse training BI met MS Access gaat over de kracht die MS Access kan leveren om zelf met bestaande data tot interessante Business Intelligence (BI) te komen.


De eerste trainingsdag gaat over de bronnen van BI (Business Intelligence): Data. Welke data hebben we zowel intern als extern en hoe kunnen we deze data duiden. Wat is de informatiebehoefte? Is de beschikbare data voldoende of missen we iets.

Om snel tot een goed BI resultaat te komen is een goede voorbereiding het halve werk. Aan de hand van de Fysio cases uit de 1e cursus neemt onze instructeur u, op een systematische manier, mee bij het vergaren van de juiste data voor uw informatiebehoefte. Het is van groot belang te weten wat de betekenis is van de data die in de bronnen staat.

Programma & planning

Woensdag 10 oktober 2018
9:00 uur – 16:30
Van der Valk Hotel Breukelen

Ons programma neemt u systematisch door alle belangrijkste data gerelateerd onderwerpen:
✔ Interpreteren datastructuur van de bronnen
✔ Definiëren van een informatiebehoefte
✔ Opzetten Stermodel per informatiebehoefte en het realiseren in Database

Na afloop bent u in staat om zelf de bestaande data in uw bedrijf te herkennen, te beoordelen en in te zetten voor uw eigen behoefte aan data analyses. Ook kunt u een rapportage database opzetten voor het vastleggen van de rapportagedata.

Vereisten

Enige technische kennis in het werken met bestanden is vereist. Basiskennis over het werken met MS Access is gewenst. Er wordt niet met VBA gewerkt in deze training.

Interesse?

Laat uw gegevens achter in het formulier hier onder en ontvang meer informatie over de BI voor Access trainingsdagen.