november 3, 2016

Uw Access database als webapplicatie

Altijd en overal 100% veilige toegang tot uw MS Access database


Het werken met Access biedt veel mogelijkheden en kansen. De software is makkelijk aan te passen aan uw bedrijfssituatie en groeit eenvoudig mee met uw bedrijf. Het heeft echter ook nadelen.

Veel Access-databases zijn een wildgroei van allerlei complexe softwaremodules en soms door verschillende collega’s gebouwd, vaak wat verouderd en niet meer echt van deze tijd. Het omzetten naar een webapplicatie biedt veel voordelen.

10 voordelen van MS Access als webapplicatie

 1. Alles werkt snel, met multi users en veilig in de Cloud
 2. Geen installatie MS Access meer nodig op alleen PC’s
 3. Ook op Apple kunnen werken met uw database
 4. Beschikbaar op alle apparaten met internet.
 5. Heel makkelijk koppelingen leggen naar uw andere software
 6. Niet meer zelf programmeren, maar door onze professionals tegen een scherp tarief
 7. Standaard platform heeft veel extra’s zoals portaalfunctie, (groep)autorisatie
 8. Directe koppeling mogelijk met Power BI voor data analyse
 9. Gebruik door teams mogelijk
 10. Ook geschikt voor zeer grote databases.

De #1 methode om Access om te zetten naar een webapplicatie

Access2web® wordt ontwikkeld door ons zusterbedrijf ENDROiT Web & App Development. 100% in eigendom van Florijn OfficProfs als ons kanaal voor Web & App Development.

Een klant van Access2Web aan het woord: 

Met ons Access2web® ontwikkelsysteem wordt uw bestaande MS Access-applicatie eerst grondig geanalyseerd en vervolgens omgezet in een webapplicatie. Aanpassingen in dat proces zijn goed mogelijk zodat uw ideale professionele webapplicatie wordt ontwikkeld.

access-to-web-adwords

Geen dure Access-softwarelicenties meer! 

Meteen inzetbaar als portal software

Twee vliegen in één klap. Omdat u zelf bepaalt wie tot welke data toegang heeft, kan uw webapplicatie meteen dienst doen als portal software. Geef alle betrokkenen eenvoudigweg een inlog, om zo de met hen relevante informatie te delen.

access to mobile

Bepaal zelf welke data in de cloud beschikbaar is 

Of alleen een gedeelte van uw MS Access database in de cloud?

Denk bijvoorbeeld aan een webapplicatie waarmee uw buitendienst altijd en overal toegang heeft tot bepaalde centrale informatie in uw MS Access database, zoals de actuele planning en/of marketingacties. Het kan.

Voordat we aan de slag gaan overleggen we samen welke delen van de bestaande Access applicatie in de cloud worden gebouwd. Op zo’n manier dat beide applicaties gebruik maken van dezelfde data.

Aernoud Florijn aan het woord als directeur van Florijn|OfficeProfs over de samen met ENDROiT ontwikkelde Access to Web methode

access-to-web-2

Bovenstaand ziet u een voorbeeld van een Access-database omgezet tot een Access2Web applicatie.

Uw kostbare data veilig in de cloud 

Er zijn legio oplossingen om data in de cloud te bewaren. Wij zetten de mogelijkheden eens goed op een rijtje en maken de voor uw situatie beste keuze. Onze voorkeur heeft het werken met MySQL die we het liefst hosten bij Amazon. Schaalbaar, betrouwbaar en dus 100% veilig.

Access in de Cloud

Het veilig hosten van uw kostbare MS Access data

Uw data is een kostbaar bezit en je moet er niet aan denken dat deze in verkeerde handen vallen. Onze software werkt met verschillende beveiligingsprotocollen, bijvoorbeeld single of double sign-in (enkele of dubbele inlog met bijvoorbeeld een SMS code ter controle). We kunnen verschillende manieren toepassen om uw data 100% veilig op te slaan in de Cloud (bijvoorbeeld encrypted).

Amazon Webservices HostingDaarnaast maken we gebruik van hosting-aanbieders zoals Amazon. Dat is de Rolls Royce als het om data hosting gaat. Vergelijk het plaatsen va6n data buiten de deur met geld op een bankrekening. Dat breng je naar een plek waar het veilig is: de bank. Zo ook met data. Veilig en professioneel achter slot en grendel en alleen bereikbaar voor degene die geautoriseerd zijn.

Het ENDROiT WebPlatform® als basis voor Access2Web®

Access to web heeft het ENDROiT WebPlatform® als basissoftwaremodule, waarin alle belangrijke functionaliteiten zijn ondergebracht die ook voorkomen in uw Access applicatie. Het heeft tevens alle functies voor portal software, kort uitgelegd in onderstaande video van 1 minuut. Denk daarbij aan het inloggen met uitgebreide autorisatiemogelijkheden, formulieren, lijstweergave, rapporten. Maar ook een handige chatfunctie om met collega’s of klanten over bepaalde zaken te kunnen chatten.

Bekijk hier een demo van het ENDROiT Webplatform als portal software

Wel of geen portaal functies? De keuze is aan u. Het WebPlatform is er mee uitgerust. U bepaalt zelf welke gegevens u met wie deelt. 

Het ENDROiT WebPlatform® is geheel responsief, dat betekent dat het zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop het gebruikt wordt. Waardoor het direct goed werkt op ieder apparaat in uw organisatie (PC, laptop, smartphone of tablet PC). Het aantal gebruikers is onbeperkt en te verdelen in groepen met eigen gebruikersrechten en daarom dus uitermate geschikt als klantenportaal, patiëntenportaal of leveranciersportaal (zie bovenstaande video). 

Het Intellectueel Eigendom (IE) van uw cloud software

Over het Intellectueel Eigendom (ook wel Intellectual Property (IP) genoemd) hoeft u zich geen zorgen te maken. De software is en blijft ten alle tijden uw eigendom en is altijd voor u als klant beschikbaar en opvraagbaar, waardoor u nooit voor vervelende situaties komt te staan.

Wij zitten klaar om te overleggen

BEL NU: 020 6 254 254

Wilt u overleggen wat de mogelijkheden om uw bestaande MS Access database (gedeeltelijk) om te zetten naar een cloud applicatie, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.


  Hoe bent u bij ons terecht gekomen?(*)