april 1, 2020

Microsoft Power BI Programmeur

Wat is Business Intelligence?

Business intelligence (afgekort BI) zorgt er voor dat de aanwezige data in uw organisatie als kennis wordt gebruikt om “data-gedreven beslissingen” te kunnen nemen.

Daarvoor moeten deze gegevens (bestaande data) worden verzameld, omgezet en/of geanalyseerd worden. Effectiviteit (A), efficiëntie (B)  en betere en snellere beslissingen (C) behoren tot de belangrijkste voordelen van Business Intelligence. 

Het woord ‘Business’, gaat over uw zakelijke activiteiten. “Intelligence” doelt er op dat de verkregen informatie beslissingsondersteunend is. Uw eigen data en externe data gecombineerd leveren krachtige inzichten om bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen. 

Met Business Intelligence kunnen bedrijven ‘data driven’ beslissingen nemen. Dan beslis je bijvoorbeeld op een trend in de cijfers van je bedrijf die je doortrekt naar de toekomst. 


Vroeger waren BI oplossingen groot en duur. Die tijd is voorbij. Kleinere organisaties kunnen inmiddels ook gebruik maken van Business Intelligence. Lees verder hoe. 

Business Intelligence met Microsoft Power BI

Power BI Screens

Microsoft Power BI is een verzameling van softwareservices, apps en connectors die samenwerken om gegevensbronnen (die niet-gerelateerd zijn) om te zetten in samenhangende, visueel aantrekkelijke en slimme interactieve inzichten.

Deze data kunnen bestaan uit MS Excel-werkbladen of tabellen in MS Access, maar ook uit een verzameling cloud gebaseerde, en on-premises hybride datawarehouses. Denk aan SQL Server, My SQL, Webservices of bestaande software als Exact, SAP, Account View. Het kan met letterlijk iedere databron gekoppeld worden.  

Met Power BI kunt u snel en eenvoudig verbinding maken met uw data, deze gegevens visualiseren en ontdekken wat belangrijk is en dan keuzes maken. En die visualisatie delen in de Cloud met wie u maar wilt.

PoweBi Logo

De Power BI onderdelen

Power BI bestaat uit 3 onderdelen die onderling met elkaar samenwerken om rapportages en inzichten te maken:

 • Een GRATIS Windows Desktop-toepassing met de naam Power BI Desktop waarin het programmeerwerk wordt gedaan en lokaal veel (gratis) inzichten gemaakt kunnen worden.
 • Een online SaaS (Software as a Service) met de naam Power BI-service die het desktopwerk in de Cloud visueel maakt. 
 • Mobiele Power BI-rapportages voor Windows-, iOS- en Android-apparaten voor een nog groter bereik van de gemaakte BI rapportages via mobiele devices.
Power BI Overview

Deze drie elementen, —Power BI Desktop, de service en de mobiele apps—, zijn ontworpen om zakelijke inzichten te maken, delen en gebruiken op een manier die optimaal aansluit bij uw bedrijf en degene voor wie deze informatie belangrijk is, afgestemd op zijn of haar rol in de organisatie.

Laat Power BI aansluiten bij uw behoefte

Hoe Power BI wordt gebruikt, is vaak afhankelijk van de rol die iemand heeft in een project of een team. Voor iedere rol kan specifieke informatie getoond worden die voor andere rollen verborgen zijn of andere gegevens tonen. 

Bijvoorbeeld dat regiomanagers hetzelfde rapport zien, maar ieder regiomanager individueel alleen met de data van hun eigen regio.

 

Rapporten en inzichten in overzichtelijke dashboards

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de Power BI voornamelijk gebruikt om rapporten en dashboards weer te geven. Dat werkt als volgt. Uw collega die alle cijfers in zakelijk rapporten verwerkt, kan intensief gebruik maken van Power BI Desktop om rapporten te maken en deze vervolgens in de Power BI-service te publiceren, waar u ze dan bekijkt. Weer een andere collega op de verkoopafdeling gebruikt mogelijk vooral de Power BI-telefoon-app om de verkoopquota bij te houden en detailgegevens van nieuwe verkoopleads weer te geven.

De rapportages worden centraal gemaakt en door een groep collega’s geraadpleegd. Via Mobiele Apps en Cloud Applicaties. Maar ook met good old Office Favoriet PowerPoint!

 

Krachtige tools voor programmeurs

Ontwikkelaars kunnen Power BI API’s gebruiken om gegevens naar andere applicaties te pushen of om dashboards en rapporten in te sluiten in uw eigen aangepaste toepassingen. Hebt u een idee voor een nieuwe visualisatie? Bouw de visualisatie zelf en deel deze met anderen.

Het is ook mogelijk om alleen bepaalde elementen van Power BI te gebruiken, afhankelijk van het doel of uw rol in een bepaald project.

Laat het gebruik van Power BI afhangen van de functies en services die het beste bij de situatie aansluiten.

Gebruik Power BI Desktop om bijvoorbeeld een inzicht te maken met statistieken over klantcontacten voor het eigen team. Daaraan gekoppeld kan de voorraadontwikkeling en productievoortgang worden gemonitord via een realtime dashboard in de Power BI-service. Elk onderdeel van Power BI is daarvoor beschikbaar waarmee deze oplossing zo flexibel en overtuigend is.

PowerBI Dashboard

Vertrouw op een marktleider

Gartner erkent Microsoft Power BI voor het dertiende opeenvolgende jaar als leider in het Gartner 2020 Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms. In onderstaande onafhankelijk door Gartner gemaakte Quadrant steekt Microsoft Power BI met kop en schouders uit boven concurrerende pakketten. Klik hier voor het hele rapport. 

Gartner Report: February 2020

Florijn kiest voor Microsoft Power BI als marktleider en baseert dat op bovenstaand Magic Quadrant van Gartner. MS Power BI heeft een uitgebreide en visionaire product roadmap en een enorm marktbereik via zijn Microsoft Office-kanaal. U weet wel, van onze favorieten Access en Excel.

Microsoft biedt gegevensvoorbereiding, visueel gebaseerde gegevensdetectie, interactieve dashboards en verbeterde analyses in Power BI. Het is beschikbaar als een SaaS-optie die wordt uitgevoerd in de Azure-cloud of als een on-premises optie in Power BI Report Server. Power BI Desktop kan worden gebruikt als een zelfstandige, gratis tool voor persoonlijke analyse. 

Microsoft brengt een wekelijkse update uit van zijn cloudservice, die alleen al in 2019 honderden functies heeft toegevoegd. Recente toevoegingen zijn onder meer decompositie structuurvisuals, LinkedIn-gegevensconnectiviteit en verbeteringen aan geografische kaarten.

Sterke punten

 • De “Virale” verspreiding: hoewel de prijs van Power BI Pro, met ongeveer € 10 per gebruiker per maand, het marktaandeel van het product heeft verbeterd, is dit ondergeschikt aan de opname in Office 365 E5, waardoor het in veel organisaties “self-seeding” is. Prompts in andere Microsoft Office-producten, zoals Excel, die gebruikers aanmoedigen om “visualiseren in Power BI, vergroot de zichtbaarheid verder – haar referentieklanten claimden meer implementaties met meer dan 1.000 gebruikers dan die van enige andere leverancier in dit Magic Quadrant. Power BI wordt nu bijna altijd genoemd door gebruikers van de Gartner-klantinformatiedienst die vragen stellen over ABI-platformselectie.

 • Productmogelijkheden: jaren na de lancering in 2013 was Power BI een “volger” -product dat gezien de prijs slechts “goed genoeg” hoefde te zijn. Dat is niet langer het geval – en met de releases in 2019 overtrof de Power BI Pro-cloudservice de meeste van zijn concurrenten qua functionaliteit. Het overtrof velen door innovatieve mogelijkheden op te nemen voor augmented analytics en geautomatiseerde ML. AI-gestuurde services, zoals tekst-, sentiment- en beeldanalyse, zijn beschikbaar in Power BI en maken gebruik van de mogelijkheden van Azure. De overgrote meerderheid van de ondervraagde referentieklanten van Microsoft zou Power BI zonder kwalificatie aanbevelen.

 • Alomvattende productvisie: Microsoft blijft investeren in een brede reeks visionaire mogelijkheden en deze integreren met Power BI. Dit sluit goed aan bij de trends op het gebied van openheid, consumentisering en automatisering die door Gartner zijn geïdentificeerd als belangrijke marktaanjagers.

Waarschuwingen

 • On-premises versie: Vergeleken met de Power BI Pro-cloudservice heeft het on-premises aanbod van Microsoft aanzienlijke functionele hiaten, waaronder dashboards, streaminganalyses, vooraf gebouwde inhoud, Q&A in natuurlijke taal, augmentatie (wat Microsoft Quick Insights noemt) en waarschuwingen. Geen van deze functies wordt ondersteund in Power BI Report Server.

 • Alleen Azure: Microsoft biedt klanten niet de flexibiliteit om een cloud IaaS-aanbod te kiezen. Het aanbod wordt alleen uitgevoerd in Azure.

 • Connectiviteit: Power BI biedt een zeer breed scala aan gegevensconnectoren, maar feedback van gebruikers van Gartner’s klantinformatiedienst geeft aan dat de queryprestaties van on-premises gevensgateways variabel zijn en inspanning vereisen om te optimaliseren. Connectiviteit met SAP BW en HANA-directquery’s is problematisch – een bekend probleem waar Microsoft aan werkt. Klanten kiezen er over het algemeen voor om gegevens in plaats daarvan in Power BI te laden, wat beter presteert.

Bron: Magic Quadrant voor Analytics- en Business Intelligence-platforms
Gepubliceerd 11 februari 2020 – ID G00 386610

 

Interesse gewekt? Bel voor een gratis inventarisatie!

 

Het wordt tijd om uw bedrijf naar de Next Level te brengen met Power BI. Florijn  beschikt over een team van zo’n tiental Power BI programmeurs. Van junior tot senior die graag en op korte termijn voor u aan de slag willen gaan.

Neem vandaag nog contact met ons Sales team.  Een eerste inventarisatie doen we graag op onze kosten en verplicht tot niets! 

Bel nu met 020-6254 254, of vul onderstaand formulier in. We zitten klaar om te sparren, 

 


  Hoe bent u bij ons terecht gekomen?(*)