maart 13, 2019

Sfeerimpressie kennisdeelsessie MS Access en beveiliging

MS Access expert inhuren bij Florijn

Florijn Officeprofs organiseert een aantal keer per jaar kennisdeelsessies. Onze programmeurs komen dan in een informele sfeer bij elkaar om met elkaar kennis te delen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en kennisniveau maximaal te houden.

Op 21 februari jl. ging de sessie over MS Access en beveiliging. Eén van onze specialisten presenteerde zijn visie dat MS Access extreem goed te beveiligen is, en vervolgens liet hij zien op welke manier. Hij presenteerde op groot scherm zijn meerlagenmodel, waarmee Access in meerdere sessies opstart, en tevens zelf zijn wachtwoord genereert. Het kraken van Access wordt daarmee zinloos omdat er geen traditioneel wachtwoord meer bestaat en er niks te kraken valt.

Het werd een spannende discussie met een live demo als proef op de som. En de theorie doorstond glansrijk de test! Chapeau voor onze specialist en wij maken ons op voor de komende kennisdeelsessie. Die zal gaan over het aanroepen van web API’s met VBA voor gebruik in MS Access. Waarmee een rijkdom aan data van duizenden websites ineens beschikbaar komt in onze Access databases. Wordt vervolgd…

IMG_0637
IMG_0631
IMG_0632
IMG_0527
IMG_0628
IMG_0615-COP
IMG_0645 COP
previous arrow
next arrow