business-training-1110x400 florijn

GRATIS Training: zelf BI toepassen met MS Access

Zelf eenvoudig Business Intelligence toepassen op uw data met MS Access? Leer nu in één dag snel en efficiënt data-analyses te maken

De meeste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd en leveren daardoor interessante data op. Data zoals adressen, financieel, procesgegevens maar ook bestanden zoals bijvoorbeeld video en audio. Als die data gecombineerd worden kunnen ze een schat aan informatie opleveren voor uw bedrijfsvoering. Informatie waarop u kunt sturen en belangrijke beslissingen kunt nemen.

Microsoft Access is een perfecte tool om dergelijke analyses zelf in te bouwen. Een zeer ervaren OfficeProf laat u in één dag GRATIS kennis maken met de drie stappen die u daarna zelf kunt uitvoeren om tot interessante BI te komen. De dag is inclusief lunch en netwerkborrel. De drie stappen die u zult doorlopen:

Stap 1: Importeren – ETL

Access heeft wel meer dan 30 manieren om data te importeren. We gaan kijken naar bestanden importeren en gaan Access koppelen met andere systemen. Vervolgens behandelen we met een bestaand voorbeeld hoe van allerlei verschillende databronnen één databestand gemaakt wordt door slimme datamodellering en geautomatiseerde aanpassingen. Dat proces wordt ook wel Extract, Transform en Load (ETL) genoemd.

Stap 2: Verwerken & datamodelleren

Nu alle gegevens uniform in de database staan gaat de trukendoos open en kunnen de analyses gemaakt worden. Sit back and relax. Laat u meenemen in de wondere wereld van het analyseren van grote hoeveelheden data met Microsoft Access en Excel.

Stap 3: Rapporteren

Om mooie rapportages te maken gaan we dieper in op de werking van MS Access in de basis. En voor het echte werk maken we gebruik van Excel om bijvoorbeeld een template te maken waarin data die in Access wordt verwerkt, op een professionele manier wordt getoond in MS Excel.

Advanced follow-up Training

Einde zomer zal een vervolg plaatsvinden op BI in MS Access. Ben je een professional en wil je uitblinken in het programmeren met Access? Leer in een driedaagse cursus alle hierboven genoemde onderdelen (Importeren (ETL), Verwerken en Rapporteren) en ga meer de diepte in qua techniek en how-to’s. Per dag wordt één onderwerp behandeld. Aanmelden kan binnenkort, maar als u nu al weet dat u deze advanced training wilt volgen, kunt u zich per mail aanmelden.

Office Trainers Florijn

Over de training – Hay Hunnekens

De cursus wordt gegeven door Access-specialist Hay Hunnekens. Hay heeft meer dan 20 jaar ervaring met het bouwen van MS-Access applicaties bij bedrijven als KPN, Rabobank, ASML en ING.

hunnekens

“Business Intelligence, de opvolger van wat vroeger ‘management-info’ heette, is voor bedrijven altijd al belangrijk geweest om goed mee overweg te kunnen gaan”.

 

Hay vertelt u alle ins & outs rond Business Intelligence (BI). Aan de hand van een casus zet u samen met hem een BI-omgeving op. Met deze kennis kunt u in het vervolg uw eigen BI-omgeving opzetten.

Voorwaarden

Deze GRATIS training wordt gegeven in Hotel Van der Valk in Breukelen, op woensdag 20 juni van 09:00 tot 18:00. De training is geheel verzorgd, dus inclusief lesmateriaal, lunch en netwerkborrel na afloop. De training vindt pas doorgang bij minimaal 15 deelnemers. Indien u zich inschrijft, maar niet aanwezig bent, wordt u 75,- excl. btw in rekening gebracht.

Woensdag 20 juni 2018 – 09:00 tot 18:00 (GRATIS)

Training: Importeren, verwerken, datamodelleren en rapporteren in MS Access

Aanmelden

Dat kan hieronder. U ontvangt een mail met verdere instructies.

Eerst meer informatie over dit event? Mail ons: info@florijn.com. Of bel: 020 6 254 254.

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogberichten