Power Platform uitgelegd in 5 minuten


Microsoft Power Platform

Microsoft is bedreven in snelle innovaties, updates en brengt regelmatig nieuwe producten en oplossingen uit. Deze veelvuldige uitvindingen maken Microsoft-technologieën interessant en altijd wel weer spanend. Het nieuwste op hun ontwikkelingsgebied is het Power Platform.

Het Power Platform

De term “Power Platform” is een verzamelnaam voor vier producten van Microsoft: de Power Apps, Power BI, Power Automate en de Power Virtual Agents. Dit platform helpt mensen om eenvoudig gegevens te manipuleren, naar boven te halen, te automatiseren en te analyseren. Het wordt gebruikt met Office 365, Dynamics 365, apps van derden en andere Microsoft-services.

Common Data Service is het onderliggende gegevensplatform dat een vereenvoudigd en uniform gegevensschema biedt. Hierdoor kunnen de applicaties en services van het Power Platform samenwerken.

Waarom is het Power Platform belangrijk?

In dit digitale tijdperk zijn we volledig afhankelijk van data. Bovendien pompen de organisaties dag in dag uit enorme hoeveelheden data naar buiten. Hoewel al deze gegevens nodig zijn, worden ze nutteloos als er geen gestroomlijnd proces aan vastzit. Bedrijven moeten inzichten en betekenis krijgen uit alle data om er tastbare waarde uit te persen.

De geschiedenis zegt dat automatisering, analyse en het maken van apps meestal worden afgehandeld door de IT- / ontwikkelingsteams. Ten eerste vereist het oudere proces dat het personeel hun behoeften en vereisten uiteenzet. Vervolgens wachten ze op de goedkeuring van de IT-afdeling (of een externe bron) na het indienen van hun aanvraag. Ten slotte kunnen ze de productstructuur zien als deze voldoet aan de goedkeuringscriteria. Dit is een tijdrovend proces waarbij waardevolle interne middelen worden gebruikt of het geld wordt besteed aan externe bronnen. Degenen die om de oplossingen vragen, hebben mogelijk onmiddellijke hulp nodig of blijven weken wachten, wat kan leiden tot interne vertragingen.

Dit is waar het Power Platform een indrukwekkende verandering brengt. Het is zo interessant omdat het gegevensdemocratisering mogelijk maakt. Gegevensdemocratisering noemen we de methode om niet-technische mensen te helpen digitale informatie te begrijpen en er toegang toe te krijgen. De technologieën van het Power Platform helpen jouw collega’s zonder codeerervaring om oplossingen te creëren voor hun dataproblemen.

Het Power Platform staat echter de flexibiliteit en fijne kneepjes van aangepaste codering niet toe. Maar het biedt een eenvoudige methode voor niet-technische gebruikers om hun gegevens te creëren, automatiseren en analyseren op een redelijk nieuwe manier.

Power Apps

Het is een low-code benadering van gepersonaliseerde app-ontwikkeling. Met dit platform kunnen gebruikers vanaf nul applicaties bouwen met behulp van een point-and-click-methode. Met Power Apps kunt u:

  • mobielvriendelijke apps maken zonder enige technische achtergrond. Dit vermindert de druk op elk druk IT-team;
  • Maak verbinding en haal de gegevens uit andere zakelijke applicaties zoals Office 365, Dynamics 365 en andere apps van derden;
  • Verwerk belangrijke gegevens in een gebruiksvriendelijke app. Dit proces helpt bij het data entry van gegevens voor gebruikers die alleen informatie nodig hebben die nodig is voor het voltooien van een specifieke taak.

Power Automate

Voorheen en bekend als de Microsoft Flow, helpt Power Automate om processen te automatiseren, zoals de naam doet vermoeden. Dit platform helpt u bij het automatiseren van workflows die vervelende en repetitieve taken automatiseren. Het bespaart kostbare tijd en stelt je in staat om:?

  • Vooraf gebouwde automatiseringssjablonen te kiezen voor eenvoudige en algemene automatisering;
  • automatiseringsworkflows te bouwen door verschillende applicaties met elkaar te verbinden – Outlook, SharePoint Dynamics 365 of andere niet-Microsoft-apps zoals Twitter, Asana, Gmail, MailChimp, enz.;
  • triggers in te stellen; denk aan pushmeldingen of geautomatiseerde e-mails zonder ingewikkelde codering en dat binnen enkele seconden.

Power BI

Power BI is een tool voor bedrijfsanalyses waarmee je verbinding kunt maken met verschillende gegevensbronnen. Vervolgens kun je datavisualisaties maken om direct business intelligence op te bouwen. Power BI helpt om:

  • verbinding te maken met alle ogelijke soorten data, denk aan cloudservices van derden en interne gegevensbronnen;
  • eenvoudig gegevens te bewerken en daarmee gegevensvisualisaties te maken in de vorm van grafieken, dashboards, grafieken en meer. Over het algemeen helpt dit platform je om gegevens in een eenvoudig en gemakkelijk te verteren formaat te presenteren;
  • een zoekopdracht in natuurlijke taal op te schrijven om gegevensresultaten te krijgen;

Past Power Platform bij de algemene Microsoft-strategie?

Power Platform verbindt niet alleen de Microsoft-applicaties, maar maakt ook verbinding met een breder scala aan gegevensbronnen. Dat omvat platforms zoals Google Analytics en Twitter. Maar buiten kijf is het buitengewoon krachtig in het werken met Office 365 of Dynamics 365.

Microsoft wil met het Power Platform het ware potentieel van Office en Dynamics nog beter inzetten. Bovendien kun je deze Power Platform krachtpatsers aanpassen, uitbreiden en integreren. Power Platform is een enorm investeringsgebied van Microsoft. Aan de andere kant is het is nog vrij nieuw. Er zijn echter hoge verwachtingen van regelmatige updates en verbeteringen naarmate de producten ouder worden. Kijk alleen maar naar de indrukwekkende lijst van Power BI updates die met grote regelmaat verschijnen.

De belangrijkste doelstellingen van Microsoft zijn om de verschillende technologieën dichter bij elkaar te integreren. Power Platform zal een sleutelrol spelen bij het verbinden van de verschillende services – Office 365, Dynamics 365 en Azure in een eenvoudige low-code / no-code aanpak.

Avatar
Martijn Wijnen
No Comments

Post a Comment

Name
Email
Website
Comment